- Jautienos Tar Tar užkandėlė
Pjauname keleto "vyriškų" pirštų storio jautienos gabaliuką. Dedame ant išmirkytos vandenyje kedro lentelės. Grilius 120C, su deflektoriumi, rūkiname 15 min.
Jautieną supjaustome itin mažais gabaliukais. Sumaišome su smulkiai pjaustytu mėlynuoju svogūnu, truputis druskos bei pipirų. Padažui 30% Sriracha hot chilli padažas, 70% - majonezas. Viską sumaišome kartu. Galite pagardinti kaparėliais ar smulkintais karnišonais. Ant Jūsų mėgstamos duonos užpilame alyvuogių aliejaus ( iš abiejų pusių) bei paskrudiname ją ant silikoninio kilimėlio.
Smulkiai supjaustome avokadą. Jį šaukštelio pagalba suformuojame apvaliame indelyje. Ant viršaus dedame tartar'o mišinį. Pagardiname sultenėmis ar kitais Jums patinkančiais žalumynais.
- Ilgo kepimo elnienos kumpis
Išėmus kumpį iš šaldiklio laikom parą šaldytuve. Tada keletą val. kambario temperatūroje. Nupjaustome tamsias sukietėjusias dalis. Injektuotas 200ml. naminių obuolių sulčių bei sojos bei čiobrelių mišiniu. Proporcijos 70-30. Abi pusės ištrintos druskos, pipirų, česnakų mišiniu. Lengvai užbarstyta Santa Marios žvėrienos prieskoniais. Suvyniojame į strech maistinę plėvelę ir keletui dienų į šaldytuvą.
Grilius 120°C. Ant tiesioginės ugnies po 5 min apskrudiname abi puses. Dedame rūkymo drožlių. Tada gesinam grilių iki minimalios temperatūros. Tokią ir palaikome kepimo metu (50-60°C). Dedame deflektorių bei antro aukšto pakėlėją. Kepame ant kuo mažesnės kaitros kol vidinė pasiekia 67°C. Trumpam leidžiame pailsėti.
- Egzotiškas grill marinatas vištienos filė, kumpeliams, kulšelėms, ketvirčiams
Patiekalui mums reikės:
Vitienos broilerių file-2 vnt(po130gramų)
Marinatui reikės:
Druska"Himalajų”-0,5 arbatinio šauštelio
5 rūšių pipirai-1 Žiupsnelis
Gurmaniški pyragų prieskoniai-1/3 nubraukto arbatinio šaukštelio
Apelsinai-1 vienetas
Aliejus-1 valgomasis šaukštas
Garnyrui reikės:
Didžiosios kriaušės-2 vienetai
Mėlynojo pelėsio sūris-1 valgomasis šaukštas
Rudas cukranenedrių cukrus1 arbatinis šauštelis
Patiekalo paruošimas:
Vištienos filė nuplauname, nusausiname. Į dubenį supilame grūstus penkių rūsių, druską, gurmaniška pyragų prieskonių mišinį, įpilame aliejaus ir įspaudžiame vieno apelsino sultis, bei įtarkuojame pusę apelsino trečdalį apelsino žievelės. Viska gerai išmaišome ir su gauta mase pamarinuojame nusausintas vitienos filė. Palaikome šaldytuve apie viena val, kad pasimarinuotų. Kepti galima ant šašlykinės su kepsnių grotelėmis, įvairiose atvirose ir uždarose kepsninėse, ar net suvyniojus į aliuminio foliją tiesiog laužo žarijose. Kepimo temperatūra ir laikas priklauso nuo to kur yra kepama.
(Šašlykinėje) Gerai įkūrentoje šašlykinėje iškepsime per 15-16 minučių 230-250 Laipsnių temperatūroje.
(Uždaroje kepsninėje) (Pvz:Keramikinėje kepsninėje) truksime apie 13-14 minčių, 180-200 laipsnių temperatūroje. Kepantiems uždarose kepsninėse ir norintiems dūmo aromato ir ryškesnės apskrudimo spalvos, naudokite specialias rūkinimo drožles (vištai labiausiai tinka vyšnios, slyvos, obels rūkinimo drožlės).
(Orkaitėje) Kepant įkaitintoje orkaitėje vištienos filė, kepkite įvynioje į sviestinį popierių 180 laipsnių temperatūroje apie 18-20 min.
(Žarijose) na o suvynioje į aliuminio foliją ir įdėje į žarijas užtruksime apie 10-11min, virš 350 – 400 laipsnių temperatūroje.
Garnyro paruošimas prie patiekalo:
Kriaušes nuplauname, nupjauname kriaušės apačią ir išskaptuojame su arbatiniu šaukšteliu sėklas, į išsaptuotos kriaušės vidų beriame vieną arbatinį šaukštelį rudojo cukranendrių cukraus. Likusią išskaptuotą kriaušės dalį įdarome mėlynojo pelėsio sūrių, Nupjautą kriaušės apačią uždedame atgal ir persmeigiame su bambukiniai iešmeliais išmirkintais šaltame vandenyje, kad nesudegtų kepant. Įdarytą kriaušę kepame ant šašlykinės arba kepsninėje ar netgi orkaitėje. Kepimo laikas ant šašlykinės su kepsnių grotelėmis apie 15 minučių, o uždaroje kepsninėje apie 12 minučių,orkaitėje apie 25 minutes.
Iškepusią vištos filė pjauname išilgai pusiau ir dedame į lėkštę, taip pat šalia vištienos dedame kepta įdaryta kriaušę. Štai ir mūsų egzotiško skonio vištienos patiekalas pagamintas. Skanaus
Patiekimas –Jūsų improvizacija! SKANAUS IR GERO DŪMO :)
- Kepta antis
Į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintus česnakus, čiobrelius, penkių rūšių pipirus ir rūkytos paprikos miltelius, kmynus. Su didžiąją dalimi pasiruošto mišinio įtrinkite antį. Su likusia pamarinuokite kukurūzų burbuoles ir likutį prieskonių mišinio sudėkite į paukštienos kepimo stovelį. Persimoną ir obuolį supjaustykite skiltelėmis ir įdarykite antį. Su sumaišytu obuolių ir sojos padažo mišiniu švirkšto pagalba suinjektuojame antį, kad būtų skanesnė ir sultingesnė. Pamarinuotą antį sodiname ant paukštienos kepimo stovelio, prieš tai į stovelį įpilame obuolių sulčių ir įdedame mišinio kuriuo ištrynėme antį.
Griliuje: antį kepkite grilyje ant ketaus grotelių su netiesioginio kepimo deflektoriumi 60-90 minučių 90-120 laipsnių temperatūroje.